Składniki :

300g skyr naturalny lub truskawkowy jagodowy ( pilos, malitolem)

15g żelatyny

150 ml wody

gorącej Czekolada gorzka 90% 20g

Olej kokosowy 20g

Przygotowanie :

Rozpuść żelatynę w gorącej wodzie , poczekaj aa ostygnie Zblenduj żelatynę ze skyrem i włóżcie lodówki do czasu aż stężeje W tym czasem wykonaj kąpiel czekolady . Zagotuj wodę w garnuszku , następnie na garnuszek połóż szklana miskę i porusz do środka czekoladę , dodaj olej kokosowy i słodzik (wedle uznania ) Mieszaj do czas aż czekolada się rozpuści i połączy z olejem kokosowym Wyjmij masę z lodówki , wyłóż na talerz , pokrój w podłużne paski i polej czekolada Smacznego

😉 Makro całość : 503 kcal b43 t33 w10 12 porcji 1 porcja :42kcal