Pyszne ciasto które pokochają wszyscy domownicy
Składniki :
Spód:
120g daktyli
90g płatków owsianych
100g ziaren słonecznika
Kakao łyżka
Płynny olej kokosowy łyżka
Przygotowanie:
Daktyle namoczyć we wrzątku i odsączyć. Zblendować i dodać pozostałe składniki. Wyłożyć formę i wstawić do lodówki.
Masa:
200g kaszy jaglanej
100g wiórków kokosowych
Puszka mleka kokosowego
Odżywka białkowa smak : waniliowa, ciastko lub biała czekolada (opcjonalnie)
Ksylitol ilość wedle kubków smakowych
Ryż ekspandowany lub orkisz ekspandowany na oko
Przygotowanie:
Kaszę ugotować , wystudzić i zblendować. Dodać pozostałe składniki i zblendować. Wyłożyć spód daktylowy masą jaglaną i włożyć do lodówki
Polewa czekoladowa:
Gorzka czekolada 100g
Olej kokosowy czubata łyżka
Przygotowanie: Czekoladę z olejem kokosowym rozpuścić w garnku . Polać wierzch ciasta , rozprowadzić i gotowe